Opinnäytetyökyselyn tulokset

Fiskus teetti marraskuussa pienimuotoisen kyselyn liittyen opinnäytetöiden tekemiseen. Kyselyyn vastasi 11 henkilöä, joista kolmannes oli t&a-ohjelmasta ja kaksi kolmannesta jutasta. Graduseminaarilaisilta irtosi paljon hyödyllisiä vinkkejä, varoituksia ja muita kommentteja:

tuloksia1

Kokemusten lisäksi kyselyllä kartoitettiin mm. sitä, kuinka moni tekee gradunsa tilaustyönä jollekin organisaatiolle. Noin kolmannes vastaajista teki graduaan tilaustyönä. Heistä 75 prosenttia sai tilaustyöstään rahallisen korvauksen. Niin sanotun könttäsummakorvauksen sijaan kaikki korvauksen saaneet vastaajat tekivät gradua palkkatyönä tai palkkatyön ohella. Tilaajaorganisaatioina olivat ministeriö ja kunnat, sekä lisäksi yhtä gradua tehtiin osana yliopiston tutkimusryhmää.

Opinnäytetöissä tärkeää ja mielenkiintoista on aiheen valinta. Usein puhutaan myös siitä, kannattaako kandin aihe valita niin että siitä voi jatkaa graduun, vai voiko gradun tehdä sitten jostain aivan eri aiheesta. Tähän kyselyyn vastanneista vain yksi oli jatkanut samasta aiheesta kandista graduun, joten ainakin tämän aineiston valossa turhaa painetta kandin aihevalinnan suhteen ei kannata itselleen ottaa. Ideoita ja inspiraatiota aiheen valintaan voi hakea esimerkiksi nykyisten gradusemmalaisten aiheista:

graduaiheet

Lopuksi Fiskuksen hallitus haluaa vielä lämpimästi kiittää kaikkia kyselyyn vastanneita, ja toivottaa jäsenistölle rentouttavaa joululomaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s