BDO

Marika Lampinen

Harjoittelukohde: BDO Oy, tilintarkastus

Tärkeimmät harjoittelutehtävät: Trainee-jaksolla tein avustavan tilintarkastajan tehtäviä 3,5kk osana tarkastustiimiä. Alussa oli parin päivän koulutus Helsingin toimistolla Lauttasaaressa. Trainee-jaksoni oli osa-aikainen, 3 päivää viikossa, ja opintojen salliessa tein täyttäkin viikkoa. Tarkastettavia yhteisöjä oli pienistä asunto-osakeyhtiöistä kaupunkikonserneihin.

Harjoittelupaikan hyvät puolet: Vaihtelevat työpäivät pitävät mielenkiintoa yllä. Asiakkailla käydään tiiminä ympäri Pirkanmaata, välillä ollaan omalla toimistolla. Yhteistyö kulloisenkin tarkastustiimin kanssa on antoisaa, joka päivä oppii jotain uutta. Työaikojen joustavuus, mahdollisuus etätyöhön ja Tampereen BDO:n rento ilmapiiri ovat plussaa! Trainee- jakson jälkeen sain mahdollisuuden jatkaa osa-aikaisena avustavana tarkastajana gradun ohella.

Harjoittelupaikan huonot puolet: Monella on tilintarkastuksesta se käsitys, että töitä tehdään yötä päivää varsinkin kiireaikana. Itse en tälläistä kokenut, omalla ajankäytön suunnittelulla, positiivisella asenteella ja tehokkaalla tekemisellä pääsee pitkälle. Täytyy osata pyytää apua, jos työkuorma tuntuu kasvavan liian suureksi.

Näistä aiemmista opinnoista oli harjoittelussa hyötyä: Laskentatoimen kurssit ovat ehdottomia, niitä voisi itsellä olla käytynä enemmänkin. Vero-oikeutta ja yritysjuridiikkaa opiskelisin myös lisää. Käytännön kirjanpitokokemus on myös hyödyksi.

Viimeiset sanat: Suosittelen työpaikkaa lämpimästi, varsinkin tilintarkastuksesta kiinnostuneille! Tampereen BDO:lla on avoin ja joustava työilmapiiri, ja pääsee/joutuu matkustamaan maakunnassa.