KPMG & Fastems

Annukka Puutonen

Harjoittelukohteet: KPMG Oy Ab, Audit Trainee (tilintarkastus) & Fastems Oy Ab, Accounting Trainee (taloushallinto)

Tärkeimmät harjoittelutehtävät: Fastemsilla taloushallinnon tukitehtävät, kuten ostolaskujen kirjaus, ostoreskontran hoitaminen, matkalaskujen tarkastaminen ja huollon myyntien sekä varaosien laskutus. KPMG:llä tarkastustiimeissä työskentelyä ja tilintarkastuksia aina asunto-osakeyhtiöistä pörssiyrityksiin saakka.

Harjoittelupaikkojen hyvät puolet: Molemmissa töissä sai työskennellä välillä niin yksin kuin tiimissäkin. Lisäksi työtehtävät olivat monipuolisia ja niissä oppi nopeasti. Myös tietoutta niin kirjanpidosta kuin verolainsäädännöstäkin pääsi hyödyntämään laajasti. Molemmissa työpaikoissa myös työyhteisö on ollut mahtava ja harjoittelija/kesätyöläinen on otettu yhteisön täysipäiväiseksi jäseneksi.

Harjoittelupaikkojen huonot puolet: Taloushallinnossa on välillä kesäisin hiljaista, koska kaikki ovat lomalla. Näin laskutettavaa tai tarkastettavia laskuja ei juurikaan tule järjestelmiin. Toisaalta kuun vaihteet olivat kiireisiä ja vuoden vaihteen aika myös. Tilintarkastustyössä kevät on erittäin kiireinen, joten ylitöitä voi joutua tekemään viikoittain. Jotkut voivat myös pitää työhön liittyvää matkustelua huonona puolena.

Näistä aiemmista opinnoista oli harjoitteluissa hyötyä: Laskentatoimen kurssit ja vero-oikeuden opinnot

 Harjoittelujen perusteella opiskelisin lisää: Johdon laskentatoimea ja vero-oikeutta.

 Viimeiset sanat: Voin lämpimästi suositella työnhakua molempiin yrityksiin ja taloushallinnon sekä tilintarkastuksen alalle.