Tampereen kaupunki, projektitoimisto

Josefina Riuttala

Harjoittelukohde: Tampereen kaupunki, projektitoimisto (konsernipalveluyksikkö koppari)

Tärkeimmät harjoittelutehtävät: Toimin taloussihteeri -nimikkeellä, tärkeimpiä tehtäviä: projektien talouden hoito, erityisesti maksatushakemusten tekeminen, projektien menojen seuranta, muistiotositteiden tekeminen, laskujen tarkastus ja tiliöinti (SAP), myös projektien laskujen yms. asiakirjojen arkistointi.

Harjoittelupaikan hyvät puolet: Mukava työympäristö ja työkaverit, liukuva työaika, otettiin osaksi työyhteisöä, paljon töitä, itsenäinen työskentely

Harjoittelupaikan huonot puolet: Kiire, joka välillä lykkäsi perehdytystä tiettyihin työtehtäviin, ja esimerkiksi arkistointia ei ehtinyt juurikaan tekemään muiden töiden kiireellisyyden vuoksi.

Näistä aiemmista opinnoista oli harjoittelussa hyötyä: Kaikki laskentatoimen kurssit (etenkin kunnallistalouden kirjanpito), vero-oikeus, julkisen talousjohtamisen tietojärjestelmät (SAP –kurssi), ja varmasti monet muutkin kurssit, esim. jutan peruskurssit.

Harjoittelun perusteella opiskelisin lisää: Budjetointia (toisaalta sitä on ehkä tarjolla niukasti yliopistolla), sekä SAP:in ja Excelin käyttöä

Viimeiset sanat: Hain paikkaa Tampereen kaupungin kesätyö –haussa, työsuhde alkoi toukokuun puolessavälissä ja loppui elokuun loppuun, jonka jälkeen sain ns. tuntisopimuksen tehtävään (ainakin kahden kuukauden ajaksi). Tampereen Kaupungilla on mukava työskennellä ja työ on opettanut paljon projektimaailmasta. Minuun on luotettu ja olen saanut työskennellä täysin itsenäisesti, apua on kuitenkin ollut koko ajan tarjolla. Työssä on oppinut paljon uutta SAP–järjestelmän käytöstä, ja järjestelmän käyttö on rutinoitunut. Samoin Excelin käytöstä, sitä käytettiin yllättävänkin paljon, sen rutinoitunut käyttö on taloushallinnon yms. osaajalle tärkeää. Yleisesti järjestelmien käyttö, ja niiden ominaisuuksien ymmärtäminen, on mielestäni keskeistä.