Tampereen kaupunki, STRAKE

Carita Isomäki

Harjoittelukohde: Tampereen kaupunki, strategia- ja kehittämisyksikkö (STRAKE), strateginen hankinta

Tärkeimmät harjoittelutehtävät: Hankintojen ABC-analyysi, kaupungin hankintaverkoston toiminnan käynnistämisen avustaminen sekä kustannussäästöjen todentamismallin rakentamiseen liittyvä suunnittelu ja toimenpiteiden toteutus.

Harjoittelupaikan hyvät puolet: Tampereen kaupunki on yksi hankintojen strategisen johtamisen edelläkävijöistä, joten oli mahtavaa päästä seuraamaan strategisen hankinnan monipuolista tehtäväkenttää juuri kyseisessä organisaatiossa. Yksikön työilmapiiri oli innostunut ja kannustava. Minut otettiin hyvin mukaan erilaisiin juttuihin, ja pääsin vaikuttamaan harjotteluni sisältöön paljon.

Harjoittelupaikan huonot puolet: Perehdyttäminen jäi vähän turhan kevyeksi. Työaika olisi voinut olla joustavampi (pidempi liukuma, etätyömahdollisuus).

Näistä aiemmista opinnoista oli harjoittelussa hyötyä: Tein kandini julkisten hankintojen strategisesta johtamisesta, mistä oli hurjasti hyötyä näissä työtehtävissä. Kandin lisäksi hallintotieteiden perus- ja aineopinnot loivat erinomaisen pohjan linkittää asioita laajempaan kontekstiin. Yksittäisistä kursseista minulle oli hyötyä mm. Julkiset hankinnat (HALJUA61) sekä Yhteisöviestintä kunta- ja aluejohtamisessa (HALKAA16) -kursseista.

Harjoittelun perusteella opiskelisin lisää: Projektinhallintaa (TTY tuotantotalous) ja viestintää.

Viimeiset sanat: 
Harjoittelu on poikkeuksellinen tilaisuus kerryttää osaamista, jota muilla ei ole. Siksi suosittelenkin pohtimaan jo etukäteen, mikä aihepiiri erityisesti kiinnostaa ja mistä haluaa oppia lisää. Jos tähän aihepiiriin liittyviä paikkoja ei ole valmiina auki, ota itse rohkeasti yhteyttä sinne, minne haluaisit, ja kerro omasta osaamisestasi. Aidolla kiinnostuksella ja oma-aloitteisuudella pääsee pitkälle!